Fredrik Olsson – Slutet på kedjan

Publicerat: 17 april, 2015 i 2015, Toppbetyg (betyget 8 eller högre)

ladda ned

Utgiven som bok 2014-03-27 på förlaget Wahlström  & Widstran
Utgiven som ljudbok 2014-04-10 på Bonnier Audio
Uppläsare Stefan Sauk
Speltid: 19 timmar 47 minuter

William Wisting vaknar upp på sjukhuset efter att ha försökt ta livet av sig. Han blir dock inte kvar där länge utan förs bort av okända män till okänd ort.Samtidigt väntar Janine på sin pojkvän utanför en restaurang, pojkvännen är mycket sen och en okänd man dyker istället upp. William och Janine förs till ett slott där de hålls inlåsta för att tyda kryptera meddelande,  Det visar sig att Willams och Janins speciella kunskaper  behövs i ett projekt där de ska rädda från ett dödligt virus genom att tyda ett profetiskt meddelande. Williams fru tror inte på förklaringen som ges, att William har försvunnit någonstan av fri vilja, utan hon börjar istället att tillsammans med den unge kollegan Leo göra egna efterforskningar av vad som egentligen har hänt.

Min recension: Jag kommer lätt in i handlingen och fångas genast. Ju mer jag lyssnar på boken ju mer förs mina tankar till Dan Browns böcker ex: Da Vincikoden. Detta är både på ont och gott, först stör det mig men sedan vinner ”Slutet på kedjan” eftersom författaren håller flera parallella trådar i gång samtidigt i boken, vilket gör den bredare och mera intressant än Dan Browns böcker. Historien är bra och språket är enkelt men mustigt och uttrycksfullt.

Varför ska du lyssna på boken: Historien är tät och spännande om än lite lång, du får hela tiden nya spänningsmoment och uppläsaren är fantastisk.

Uppläsare Stefan Sauk är helt fenomenal och gör att boken blir än mer spännande och värd att lyssna på.

Betyg 8 av 10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s