Anders Johansson Johan Kant – Singöspionen

Publicerat: 28 mars, 2015 i 2015, Toppbetyg (betyget 8 eller högre)

singöspionen

Serie: Singömorden del 1
Utgiven 2015-03-05 på förlaget ”Bokfabriken”
Utgiven som ljudbok 2015-02-27 på förlaget ”Bokfabriken”
Speltid: 13 timmar 16 minuter
Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Kriminalinspektör Solbritt och hennes man Rune har köpt ett sommarhus på Singö i Roslagen. Rune är pensionär och Solbritt närmar sig pensionen med sina 62 år. Ryktet om att ett mord på en militärbas har begåtts på Singö 1986, samma år som Olof Palme mördades når Solbritt. På sin semester börjar hon göra sina egna efterforskningar. Det visar sig dock snabbt att inte alla på ön är intresserad av att mordet klaras upp.

Min recension: Huvudpersonen i boken är kriminalinspektör Solbritt vilket känns mycket angeläget då jag inte har läst någon bok med en kvinnlig polis i dryga 60 års åldern i huvudrollen innan. Solbritt är positiv, intresserad av sitt arbete, har en nyfikenhet, besitter en god kondition och verkar trevlig och sympatisk vilket då är raka motsatsen till de manliga dito det skrivits många böcker om. Mycket av boken har ett kvinnligt perspektiv, vilket gör att jag är tvungen att se efter om jag läste rätt när jag såg att det var två män som hade skrivit boken. Boken är välskriven på ett tillgängligt och trovärdigt sätt.

Varför ska du lyssna på boken: Boken är underhållande och att vissa könsroller ifrågasätts lyfter bara boken eftersom det inte är på ett provocerande sätt utan trovärdigt och enkelt.

Uppläsaren Katarina Ewerlöf gör som vanligt ett alldeles utmärkt jobb. Hon har en tydlig och behaglig röst vilken engagerar och gör berättelsen än mer trovärdig.

Betyg: 9 av 10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s