Om

Publicerat: 15 januari, 2015 i Okategoriserade, Om bloggen

Jag som har startat den här bloggen heter Carina Smedlund och har alltid läst mycket böcker Men ibland så är tiden knapp och det var då jag någon gång på 90-talet såg ljudböcker i form av kassetter på ett bibliotek. Dessa lånade jag genast och stoppade i min gula walkman. Det var Gerda Antti som läste sin egen bok. Hon läste på sin på sin sjungande finlandssvenska och jag var förundrad och uppfylld över upplevelsen och fast i ”ljudbokandet”.
Efter några lyssningar på hemmaplan så var det dags för nya försök att kombinera ljudboken med andra aktiviteter, såsom att cykla till jobbet eller städa. Nu dök det upp nya hinder vilka bestod av mina egna tankar, plötsligt var jag någon annanstans i tankarna medan ljudboken rullade på.
Efter ytterligare försök och analys i ämnet bestämde jag mig för att lyssna på böcker vars handling jag ansåg något förutsägbar, uppläsaren skulle vara engagerad och besitta en röst som tilltalade just mig.
Efter detta var jag fast, kassetterna byttes ut mot cd-spelare och senare till mp3 spelare och böckerna lånades på biblioteken. Nu för tiden är det någon form av ljudboksapp i mobilen som gäller. När jag för några månader sen satt och funderade över hur många böcker jag hade lyssnat på kom jag upp i över 400 böcker. Jag hade hamnat i den situationen att jag plötsligt efter att ha lyssnat någon timme på en bok, kom på att jag känner igen det här…..Men var det historien, uppläsaren eller påminde den mig om något? Nu var det dags att agera, jag bestämde mig snabbt att dokumentera mitt lyssnande vilket utmynnade i bloggen ”ljudboksfantasten”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s